LaptopFix kompiuterių remontas: +370 681 62157

  • Susisiekite

    +370 681 62157
  • Vilnius

    S.Žukausko g. 1
  • Pirmadienį-Šeštadienį

    I-V 10:00-18:00 VI 11:00-16:00
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Simbolis ETA (@) yra dažnai naudojamas elektroniniuose laiškuose, socialiniuose tinkluose, programose ir įvairiose kitose internetinėse platformose. Nors daugeliui kompiuterių naudotojų tai yra įprastas ir kasdienis simbolis, kai kuriems žmonėms gali kilti klausimų, kaip jį parašyti naudojant skirtingas klaviatūras ir operacines sistemas. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kaip kompiuteriu parašyti ETA simbolį tiek Windows, tiek MacOS operacinėse sistemose, taip pat įvairiose klaviatūros išdėstymuose.

Kaip parašyti ETA (@) Windows operacinėje sistemoje

Windows operacinėje sistemoje ETA simbolis gali būti parašytas įvairiais būdais, priklausomai nuo naudojamos klaviatūros išdėstymo.

Lietuviška klaviatūra

  • Norėdami parašyti @ simbolį, paspauskite ir laikykite Alt Gr klavišą (paprastai dešinėje pusėje nuo tarpo klavišo), tada spauskite 2.

Angliška (US) klaviatūra

  • Naudojant standartinę anglišką (US) klaviatūrą, paspauskite ir laikykite Shift klavišą, tada spauskite 2.

Kitos klaviatūros išdėstymo parinktys

  • Kai kuriose klaviatūros išdėstymuose (pvz., Vokietijos arba Prancūzijos) gali reikėti paspausti skirtingas klavišų kombinacijas. Pavyzdžiui, vokiečių klaviatūroje reikėtų paspausti Alt Gr + Q, o prancūzų klaviatūroje – Alt Gr + 0.

Kaip parašyti ETA (@) MacOS operacinėje sistemoje

MacOS sistemoje simbolis ETA (@) taip pat gali būti parašytas keliais būdais, priklausomai nuo klaviatūros išdėstymo.

Lietuviška klaviatūra

  • Naudodami lietuvišką klaviatūrą, paspauskite ir laikykite Option (arba Alt) klavišą, tada spauskite 2.

Angliška (US) klaviatūra

  • Naudojant anglišką (US) klaviatūrą, paspauskite ir laikykite Shift klavišą, tada spauskite 2.

Kitos klaviatūros išdėstymo parinktys

  • Kituose klaviatūros išdėstymuose (pvz., Vokietijos arba Prancūzijos) gali būti skirtingos klavišų kombinacijos. Pavyzdžiui, vokiečių klaviatūroje reikia paspausti Option + L, o prancūzų klaviatūroje – Option + 0.

Papildomi būdai

Naudojant ASCII kodą Windows

  • Kitas būdas parašyti ETA (@) simbolį Windows operacinėje sistemoje yra naudojant ASCII kodą. Paspauskite ir laikykite Alt klavišą, tada naudokite skaičių klaviatūrą įvesti 64. Kai atleiste Alt klavišą, simbolis ETA bus įrašytas.

Kopijuoti ir įklijuoti

  • Jei nerandate, kaip parašyti simbolį ETA naudodami klaviatūrą, visada galite jį kopijuoti iš kito šaltinio ir įklijuoti ten, kur reikia. Tai gali būti patogu, jei naudojate neįprastą klaviatūros išdėstymą arba tiesiog norite greitai įterpti simbolį.

Simbolio ETA (@) rašymas kompiuteriu gali skirtis priklausomai nuo naudojamos operacinės sistemos ir klaviatūros išdėstymo. Tačiau, laikydamiesi pateiktų nurodymų, galite lengvai parašyti šį simbolį bet kurioje situacijoje. Nors gali prireikti šiek tiek laiko priprasti prie skirtingų klavišų kombinacijų, praktika padės greitai ir efektyviai įvaldyti šį įgūdį. Nepamirškite, kad visada galite pasinaudoti kopijavimo ir įklijavimo metodu, jei susiduriate su sunkumais.