LaptopFix kompiuterių remontas: +370 681 62157

  • Susisiekite

    +370 681 62157
  • Vilnius

    S.Žukausko g. 1
  • Pirmadienį-Šeštadienį

    I-V 10:00-18:00 VI 11:00-16:00
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Tam, kad naujas kompiuteris tarnautų kuo geriau, jums bus reikalingos įvairios programos. Jos leis atlikti darbus, pramogauti, mėgautis turiniu ar kurti projektus. Tačiau, kuri programinė įranga labiausiai verta dėmesio? Apžvelkime 6, mūsų nuomone svarbiausias programas, kurias verta instaliuoti iš karto po paleidimo.

1.  Microsoft Office programų paketas

Microsoft Office paketas geriausiai žinomas dėl Word, Excel, Outlook ir PowerPoint. Nors jame yra ir daug kitų programų, šis paketas yra nepakeičiamas ir profesionalams, ir moksleiviams studentams. Paketas suteiks laisvę kurti dokumentus, analizuoti duomenis, komunikuoti, tobulinti ir atlikti aibę svarbiausių užduočių.

Dėl ko būtent MS Office rekomenduojame jums? Ogi dėl sklandžios integracijos su Windows ir debesijos paslaugomis, tokiomis kaip OneDrive, kurios didina produktyvumą ir bendradarbiavimą.

Alternatyvos:

  •   LibreOffice – nemokamas, atviro kodo biuro programų rinkinys, labai panašus į MS Office.
  •   Google Workspace – nemokama, internetinė dokumentų valdymo ir produktyvumo programų platforma, kuri leidžia lengvai bendradarbiauti.

2.  Google Chrome

Nors nauja Microsoft naršyklė – Edge ir yra geresnė už buvusį Internet Explorer, tačiau ji naudoja tą patį varikliuką kaip ir Google Chrome. Na, o dėl to, kad dauguma naudojame GMail bei kitas Google paslaugas ir dėl daugybės Chrome sukurtų add-ons (priedų), ši naršyklė daugumai yra populiariausias pasirinkimas.  

Alternatyvos:

  •   Mozilla Firefox – patikima ir saugi naršyklė su daug pritaikymo funkcijų. Pagrindinis Chrome konkurentams.
  •   OperaGX – žaidėjams ir privatumą vertinantiems naudotojams, norintiems kažko naujo.

3.   Adobe Photoshop

Grafinio dizaino ar nuotraukų redagavimo specialistams bei net mėgstantiems kurti gražius sveikinimus ar kitą turinį, Adobe Photoshop yra būtinas įrankis. Tai – vienareikšmiškai populiariausias įrankis darbui su nuotraukomis, skaitmeninio meno kūrimui. Beveik bet koks naujas kompiuteris, kurį naudos profesionalas, taps daug funkcionalesnis, jei jame bus Photoshop‘as.

Alternatyvos:

  •   GIMP – nemokamas, atviro kodo sprendimas redaguoti nuotraukas.
  •   Photopea – nemokama Photoshop alternatyva internete.

4.  Spotify

Kaip gi be muzikos? Spotify yra populiariausia muzikos platforma pasaulyje. Čia rasite savo mylimus atlikėjus, garsiausius hitus bei daugybę pagal jūsų skonį sukurtų ar kitų naudotojų grojaraščių naujai muzikai atrasti.

Alternatyva:

  •   Apple Music – lossless audio, labai gausi audioteka bei labai patogi integracija su Mac, iPad, iPhone ir kitais Apple produktais.

5.  VLC Media Player

Įprastas Windows vaizdo ir garso grotuvas tikrai nepasiūlys tokio funkcionalumo, kaip VLC. Pastarasis palaiko aibę formatų, leidžia lengvai keisti garso ir vaizdo takelius, suderinti subtitrus, keisti spalvas ir daryti kone viską, ko reikėtų maloniam žiūrėjimui ar klausymui.

Alternatyvos:

  •   QuickTime Player – Apple grotuvas, pritaikytas būtent Apple kompiuteriams ir labai gerai apdorojantis tam tikrus vaizdo formatus. Pasiekiamas ir per Windows.
  •   MediaPlayer Classic – labai mažai vietos užimantis, daug funkcijų palaikantis grotuvas.

6.  Dropbox

Šiais laikais, atsarginių kopijų kūrimo programinė įranga yra būtina. Tokios programos turi būti naudojamos ne tik darbo vietoje, bet ir asmeniniame kompiuteryje. Dropbox išsiskiria savo paprastumu ir lengvumu naudoti, nes tai yra saugykla debesyje, ir patogus failų bendrinimo įrankis. Dropbox leidžia dalintis failais per skirtingus įrenginius.

Alternatyvos:

  •   Google Drive – itin patogu naudoti, nes kone visi turime Google paskyras. Be to, nereikia nieko instaliuoti, viskas pasiekiama internete.
  •   Microsoft OneDrive – lengviausia integracija su Windows operacine sistema.