LaptopFix kompiuterių remontas: +370 681 62157

  • Susisiekite

    +370 681 62157
  • Vilnius

    S.Žukausko g. 1
  • Pirmadienį-Šeštadienį

    I-V 10:00-18:00 VI 11:00-16:00
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Jeigu turite seną kompiuteri ir galvojate įsigyti naują arba jį išmesti – neskubėkite. Ne visada yra aišku, kaip pasielgti geriausia, nes jūs turite nemažai galimybių. Apžvelkime, kaip vyksta seno kompiuterio utilizavimas, pridavimas ar tinkamas atsikratymas.

Prieš priduodant – apsaugokite savo duomenis

Jūsų kompiuteryje visada yra svarbių duomenų. Dėl to, prieš priimant sprendimą jo atsikratyti, būtinai pašalinkite visus asmeninius duomenis ar programas. Geriausia – padaryti gamyklinių parametrų atstatymą arba visiškai tuščiai išvalyti diską bei įrašyti operacinę sistemą iš naujo. Taip pat yra ir paslaugų teikėjai, kurie gali fiziškai sunaikinti kietąjį diską ar panaudoti programinę įrangą, kad tai atliktų. Jūsų kompiuteryje esančius duomenis iškelti, perkelti ar visiškai pašalinti gali ir LaptopFix komanda.

Jeigu kompiuteris dar funkcionalus – galima pamėginti parduoti arba atiduoti

Neskubėkite laptop‘o ar PC utilizuoti. Jei apsaugojus duomenis kompiuteris vis dar veikia, apsvarstykite galimybę jį parduoti arba padovanoti. Taip ne tik prailginsite prietaiso naudojimo laiką, bet ir padėsite kam nors, kam to reikia. Tai – tvarus ir atsakingas žingsnis.

Parduoti kompiuterį galima per skelbimus arba pasidomėjus, kur atliekamas supirkimas. Išklausykite pirkėjų pasiūlymus bei priimkite sau naudingiausią sprendimą.

Remontuoti ar pirkti naują?

Kartais senas kompiuteris gali atrodyti netinkamas dėl to, kad sulėtėjo arba nebepatenkina poreikių. Tačiau, prieš atsisakydami jo, gaukite profesionalų iš LaptopFix ar kito kompiuterių serivos, įvertinimą. Jei remonto išlaidos yra mažesnės nei 50 % naujo kompiuterio kainos, jo taisymas gali būti ekonomiškesnis pasirinkimas. Labai gali būti, jog utilizuoti tiesiog neapsimokės.

Remontuoti ar pirkti naują?

Kai kompiuterio nebegalima, nebeapsimoka remontuoti ar atnaujinti, paskutinis žingsnis – atsakingai utilizuoti bei priduoti. Šiam dalykui kompiuterį galima atvežti pas pardavėjus arba prie prekybos centrų, bibliotekų bei kitų viešųjų įstaigų ieškoti specialaus elektronikos konteinerius.

Jeigu kompiuteris yra didelis arba kartu su juo norite priduoti ir kito turto, elektronikos bei stambiagabaričių atliekų šalinimo vietų sąrašą rasite EPA interneto svetainėje (www.epa.lt). Priešingu atveju, tiesiog išmesdami daiktus į konteinerį arba utilizuodami netinkamai, galite užsitraukti baudą. Susitarkite dėl elektronikos paėmimo į namus telefonu +370 695 55111 arba užsiregistruodami EPA interneto svetainėje.