LaptopFix kompiuterių remontas: +370 681 62157

  • Susisiekite

    +370 681 62157
  • Vilnius

    S.Žukausko g. 1
  • Pirmadienį-Šeštadienį

    I-V 10:00-18:00 VI 11:00-16:00
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Kaip išsaugoti kompiuterio bateriją? 

Turbūt žinote, kad kiekvienas nešiojamas kompiuteris turi savo akumuliatorių. Jis yra ličio jonų, tad – tos pačios technologijos, kaip ir akumuliatoriai telefonuose ar planšetėse. Šios baterijos turi ribotą tarnavimo laiką. Po tam tikro įkrovimo – iškrovimo ciklų skaičiaus, šios baterijos praranda savo potencialą. Kai potencialo prarandama ~15-20 %, kompiuteris gali sulėtėti ir pastebimai greičiau išsikrauti. Dėl to labai svarbu, kuo įmanoma labiau saugoti bateriją. Taip prailginsite jos, o tuo pačiu ir laptop‘o tarnavimo laiką!

Turite valdyti savo kompiuterio krovimo įpročius

Jeigu norite saugoti kompiuterio bateriją, turite rūpintis optimaliais įkrovimo įpročiais. Užuot įkrovę nešiojamąjį kompiuterį iki 100 % ir palikę jį įjungtą į įkroviklį, stenkitės įkrauti jį diapazonuose 40-80 % arba 50-100 %. Toks intervalas yra tinkamiausias ličio jonų akumuliatoriams, nes sukaupsite mažiausiai įkrovimo – iškrovimo ciklų.

Gilios iškrovos nėra geras dalykas ličio jonų baterijai. Užuot laukę, kol akumuliatorius pasieks 0 %, stenkitės jį įjungti gerokai anksčiau. Jeigu jis išsikraus, įkrovimas labiau eikvos bateriją.

Baterijos ilgaamžiškumui labai kenkia aukšta temperatūra

Dėl per ilgai besilaikančios aukštos temperatūros, akumuliatorius gali greičiau prarasti savo potencialą. Baterija kaista kraunama ir iškraunama. Užtikrinkite, kad jūsų kompiuterio ventiliatoriai gautų pakankamą oro srautą ir jis nebūtų paliekamas ant saulės. Tai yra didžiausi kenkėjai kovoje su pernelyg ankstyva akumuliatoriaus degradacija.

Įdomu tai, kad taip pat kaip ir didelis karštis, smarkus šaltis gali turėti įtakos akumuliatoriaus ilgaamžiškumui. Nenaudokite kompiuterio šaltose vietose ar lauke, kai šalta.

Visada naudokitės galimybe atnaujinti programas ir operacinę sistemą

Reguliariai atnaujinant programas ar operacinę sistemą galima išnaudoti kūrėjų atrastus patobulinimus. Vienu ar kitu būdu patobulinimai ir atnaujinimai gali padėti optimizuoti baterijos eikvojimą.

Be to, baterijos veikimą galima saugoti pakoreguojant tam tikrus naudojimosi įpročius. Pavyzdžiui, sumažinkite ekrano ryškumą visada, kai galite, išjunkite nereikalingas programas, kurios veikia fone ir įjunkite Battery Saver ar panašų taupymo/tausojimo režimą.

Stebėkite, kokias programas ir kada naudosite

Kai kurios programos savaime labiau apkrauna procesorių nei kitos. Tai yra antivirusinės, duomenų valdymo programos, grafikos redagavimo sprendimai, modeliavimo įranga ir kita. Būkite atidūs kai naudojate šias programas, kad kompiuteris netaptų pernelyg apkrautas.

Fone veikiančios programos gali pastoviai sekinti akumuliatorių. Nereikalingiems procesams uždaryti naudokite Task Manager arba Activity Monitor.

Ką daryti, jeigu nešiojamo kompiuterio baterija „nebelaiko“?

Jeigu nešiojamo kompiuterio baterija labai sparčiai išsikrauna, yra keletas dalykų, ką galite pamėginti. Visų pirma – patikrinkite įkroviklį. Galbūt jis nebeveikia optimaliai? Išmėginkite kitą įkroviklį ir pažiūrėkite ar yra skirtumas. Pamėginkite išvalyti įkrovimo lizdo bei įkroviklio kontaktus bei jungtį. Tai galima padaryti kas pusmetį.

Jeigu ir tai nepadeda, ko gero, jog geriausia išeitis bus baterijos keitimas. Rezervuokite laiką vizitui į Laptopfix servisą, atgabenkite savo kompiuterį ir mūsų technikai kvalifikuotai pakeis seną bateriją nauja. Darbas neužtruks ilgai, o jūs iš karto galėsite pajausti skirtumą. Nauja garantija ir pakeitimo darbai gaus garantiją iš Laptopfix!