LaptopFix kompiuterių remontas: +370 681 62157

  • Susisiekite

    +370 681 62157
  • Vilnius

    S.Žukausko g. 1
  • Pirmadienį-Šeštadienį

    I-V 10:00-18:00 VI 11:00-16:00
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Jeigu norite perkelti duomenis, sinchronizuoti nustatymus, atlikti diagnostiką ar patogiau dirbti darbą, gali reikėti prijungti telefoną prie kompiuterio. Paruošėme patogų gidą tiek Android, tiek iOS bei kitų populiarių telefonų naudotojams dėl to, kaip tai padaryti. Pasižiūrėkime, kaip tai daroma tiek laidiniu, tiek belaidžiu būdu.

iOS įrenginiai – iPhone prijungimas prie kompiuterio

Apple iPhone telefonus prisijungti prie kompiuterio yra nesudėtinga.

Norint sujungti telefoną su kompiuteriu, galima naudoti Lightning ir USB kabelį (arba nuo iPhone 15 – USB-C). Tiesiog prijunkite iPhone prie kompiuterio su laidu. Jeigu iPhone jungiate prie Mac kompiuterio, telefonas automatiškai sinchronizuosis su iTunes, Finder jūsų kompiuteryje.

Jeigu jungiate prie Windows kompiuterio, tada reikėtų atskirai įdiegti iTunes, kad duomenys galėtų sinchronizuotis.

Jeigu kalbame apie belaidį ryšį, tai turintiems Mac kompiuterį, viskas bus maksimaliai paprasta. Pasinaudokite iCloud arba AirDrop, kad perduotumėte nuotraukas, vaizdo įrašus, kontaktų ar kitą svarbią informaciją.

Android telefonai – kaip prijungti prie kompiuterio?

Visiems telefonams, kurie naudoja Android operacinę sistemą ar modifikuotą jos versiją (taip yra su Samsung, Xiaomi ar net senesniais Huawei), apie prijungimą pakanka žinoti tikrai nedaug. Prie savo kompiuterio jį galite prijungti tiek laidiniu, tiek belaidžiu būdu.

  •   Prijungti laidiniu būdu. Telefoną prie kompiuterio prijunkite USB kabeliu. Prijungus telefoną dar gali tekti pasirinkti File Transfer režimą, kad per kompiuterį galėtumėte pasiekti telefone esančius failus ar iš kompiuterio juos perkelti į telefoną.
  •   Prijungti belaidžiu būdu. Android išmaniųjų naudotojai gali pasikliauti Bluetooth failų perdavimui. Tiesa, šis būdas kai kada yra lėtesnis, palyginti su laidiniu ryšiu, tačiau tai gali būti gerokai patogiau. Tokios programos kaip AirDroid ar Pushbullet taip pat leidžia belaidžiu būdu dalytis failais ir juos valdyti tarp skirtingų Android įrenginių.

Samsung naudotojai dar gali naudotis Samsung DeX bei Samsung Flow. Tai programos, kurios leidžia sklandžiai perkelti ir sinchronizuoti duomenis tarp Samsung telefono ir kompiuterio.

Xiaomi išmaniuosius telefonus, kuriuose veikia MIUI operacinė sistema, galima prijungti prie kompiuterių naudojant Mi PC Suite su laidiniu ryšiu. Bene efektyviausias sprendimas belaidžiam jungimui – Xiaomi programėlė Mi Drop.

Huawei telefonai (nauji), nebenaudoja Android operacinės sistemos, tačiau viskas veikia labai panašiai. HiSuite by Huawei yra oficialus sprendimas, kurį gamintojas siūlo telefono ir kompiuterio jungimui laidiniu ar belaidžiu būdu. Jis suteikia pilnavertę patirtį valdant duomenis, kuriant atsargines kopijas ar atnaujinant sistemą.